
Rukiisen taikinan ja mustikoiden yhdistelmä on vaniljajäätelöä vaille täydellinen. Rättänä eli mustikkakukko onnistuu nopeimmin monitoimikoneella.
Mustikkakukko eli rättänä
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kylmä voi, jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ne muruiksi leikkuuterällä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
- Ota taikinasta kaksi kolmannesta. Taputtele se uunivuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada ne taikinan päälle.
- Taputtele viimeinen kolmannes taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy marjojen päälle vuokaan.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Tarkkaile, ettei pinta pääse palamaan. Peitä se tarvittaessa leivinpaperilla.
- Tarjoa pehmeän jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Vinkkejä!
- Jos et omista monitoimikonetta, vaahdota pehmeä voi ja sokeri vatkaimella ja lisää sitten muut aineet. Nosta taikina tunniksi jääkaappiin, niin muotoilu on helpompaa.
- Jos teet kukon pakastemarjoista, lisää täytteeseen ruokalusikallinen perunajauhoja ja paistoaikaan 5–10 minuuttia.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.