
Omenoiden ja pehmeiden toffeekarkkien yhdistelmä on vastustamaton.
Omena-toffeetarteletit
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä taikinan kuivat aineet ja nypi ne viileän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää ½ dl kylmää vettä ja sekoita. Purista pientä määrää taikinaa. Jos taikina kestää kasassa, ei tarvita enempää vettä. Jos taikina hajoaa, lisää vettä pieni määrä kerrallaan ja testaa rakennetta uudestaan. Painele taikina kahdeksi levyksi. Peitä kumpikin levy kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
- Kuutioi omenat ja toffeekarkit. Sekoita sulatetun voin, fariinisokeri ja suolan kanssa.
- Kauli taikinat ohuiksi levyiksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinasta 24 ympyrää pyöreän muotin avulla. Painele ne voidellun muffinivuoan koloihin. Nosta ruokalusikallinen täytettä jokaiseen koloon taikinan päälle.
- Paista tarteletteja uunin keskitasolla 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes täyte kuplii ja reunat ovat kullanruskeat. Jäähdytä ja ripottele päälle tomusokeria.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.