12:00 | 6.2.2014
Omenakakku Sarlotka
Paras kakku syntyy tarpeeksi hapokkaista omenista.
Sarlotkat ovat makeita venäläisiä kakkuja. Tunnetuin herkku valmistetaan omenasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
1 t 20 min
Helppo
Omenakakku Sarlotka
Ainesosat
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Voitele hyvin.
- Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Voit kuoria ne, jos haluat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Levitä omenaviipaleet vuokaan.
- Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Kaada paksu seos vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
- Leikkaa reunat veitsellä irti vuoan reunoista. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
- Tarjoa kakku kermavaahdon ja vadelmahillon kanssa.