
Sarlotkat ovat makeita venäläisiä kakkuja. Tunnetuin herkku valmistetaan omenasta.
Omenakakku Sarlotka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Voitele hyvin.
- Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Voit kuoria ne, jos haluat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Levitä omenaviipaleet vuokaan.
- Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Kaada paksu seos vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
- Leikkaa reunat veitsellä irti vuoan reunoista. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
- Tarjoa kakku kermavaahdon ja vadelmahillon kanssa.
Mihin on jäänyt voisula, joka venäläisessä reseptissä lisätään taikinaan?
Tuli todella, todella makeaa! Sokeria liikaa ohjeessa
paisto ajan voi tulkita 2 tavoin....20+25-30min tai kokonaisaika 25-30min...mikä lienee oikea aika-
Voisula ja leivinjauhe puuttuvat reseptistä. Ei siis pidä tällä reseptillä ruveta vieraille leipomaan. Sokeria liian paljon, laitoin vain 1 dl:n, joka ihan riittävä.
Olisinpa lukenut kommentit ennen leipomista. Kannattaisi varmaan korjata puuttuva voi ja leivinjauhe reseptiin. Kohta maistetaan menikö ihan pilalle...
Huom. Ohjeesta on eri versioita ja tämä on yksi niistä. Ei siis tarvitse epäillä, että ohjeesta olisi jäänyt pois leivinjauhe ja rasva. Tähän ei niitä tule.
Tein ohjeen mukaisen kakun j vieraani tykkäsivät!
Ihan vetelä lötkö tuli tällä ohjeella.Hävetti kun joutui tarjoamaan töissä :(
Noudatin ohjetta. Lopputuloksessa kananmuna valui pohjalle tehden liisterimäisen ja mauttoman kerroksen, muuten kakku kuiva ja mauton. En tiedä mikä meni pieleen, on kuin ohjeesta todella puuttuisi jotakin. Rasva ja leivinjauhe nyt alkuunsa.
Ei tarvitse leivinjauhetta kun ensin vatkaa sokerin ja munat kuohkeaksi.
Tein ohjeen mukaan ja hyvin onnistui. Samalla ohjeella tein myös omenapiirakan silikonisessa piirakkavuoassa ja sekin onnistui. Ei kaipaa voita, eikä leivinjauhetta.
Hyvä muna-sokerivaahto syntyy huoneenlämpöisistä munista.
Täältä löytyvät omat tuotokseni:
http://www.fanniilo.com/2018/09/omenakakku-sharlotka.html
Eikö ohjeita osata lukea? Ohjeessa sanotaan vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Paisto tapahtuu ensin alatasolla 20min ja jatketaan keskitasolla 25-30 min. Onnistui ja maukas oli.