Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg

Käytä omenapalat pikaiseen paistinpannulla ja saat muffineihin karamellisoidun maun.

Annoksia
12-14 isoa muffinia
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenamuffinit

Ainekset

7 ½
dl
omenapaloja
3
rkl
voita tai margariinia
Taikina
2
dl
sokeria
225
g
voita sulatettuna
2 ½
dl
sokeria
1 ½
dl
fariinisokeria
3
munaa
1 ½
tl
leivinjauhetta
6
dl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
kylmää maitoa
Päälle
Tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuullota omenapaloja voissa ja sokerissa kattilassa viisi minuuttia. Valuta siivilässä.
  2. Sekoita hieman jäähtynyt voisula sokereiden kanssa vatkaimella taikinaa varten. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja paloitellut omenat. Sekoita hyvin.
  3. Nosta taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.

Vinkki! Jos leivot pieniä muffineita, paistoajaksi riittää 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Mahtaakohan reseptissä olla virhe.... taikinassa on ensin 2 dl sokeria ja sitten vielä 2,5 dl sokeria....?

Resepti Christina Aaltio Kuva Piia Arnould
Upota piparitaikinaa suklaakakkuun!
Upota piparitaikinaa suklaakakkuun!

Piparitaikinanopat sukeltavat suklaiseen taikinaan. Brownien maku vain paranee, jos maltat antaa kakun vetäytyä seuraavaan päivään.

Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparibrowniet

Ainekset

250
g
pakastepiparitaikinaa
200
g
voita
200
g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
5
munaa
2
dl
ruokosokeria
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
Koristeluun
tomusokeria
kanelia

Työvaiheet

  1. Ota piparitaikina sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota 30 x 20 -senttinen uunivuoka.
  3. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sulamaan voin joukkoon.
  4. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja ruokosokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos, kardemumma, kaneli ja suola. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
  6. Kaada taikina uunivuokaan. Leikkaa piparitaikinasta noppakuution kokoisia paloja. Lisää ne taikinan pinnalle.
  7. Paista browniet kypsäksi uunin keskitasolla 25 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi. 

Vinkki! 

Koristele browniet tähtipölyllä. Piirrä piparimuotilla kuvio leivinpaperille. Leikkaa paperiin kuvion mukainen aukko. Aseta paperi browniepalan päälle. Mausta tomusokeri ripauksella kanelia ja tomuta kaneli-sokeria leivonnaisen pintaan.

Kommentit (2)

Vierailija

Liian vähän vehnäjauhoja,leivinjauhe puuttuu.ei hyvä ohje

Leipuri

Oikein hyvää 😋

Resepti Christina Aaltio Kuva Piia Arnould
Piparminttupuffetit voi askarrella hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan herkkuhetkeä.
Piparminttupuffetit voi askarrella hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan herkkuhetkeä.

Pakastepiparitaikinasta ja vaniljajäätelöstä loihdit helpon ja herkullisen joulujälkkärin. Suussasulavat piparminttupuffetit odottavat syöjäänsä pakastimessa.

Annoksia
n. 12 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Piparminttupuffetit

Ainekset

500
g
pakastepiparitaikinaa
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
taloussuklaarouhetta
Täyte
2
l
vaniljajäätelöä
dl
piparminttukarkkeja

Työvaiheet

  1. Ota piparitaikina sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli piparitaikinasta suorakaiteen muotoinen 5 mm paksu levy.
  2. Ripottele taikinalevyn pintaan manteli- ja suklaarouhetta. Kauli rouheet kiinni taikinan pintaan. Painele piparimuotilla taikinasta sydämenmuotoisia pipareita.
  3. Paista pipareita noin 7 minuuttia uunin keskitasolla.
  4. Laita piparminttukarkit monitoimikoneeseen ja rouhi karkeaksi rouheeksi. Ota rouhe pois kulhosta. Laita monitoimikoneen kulhoon paloiteltu, hieman pehmennyt vaniljajäätelö. Soseuta jäätelö tasaiseksi. Sekoita massaan piparmintturouhe. Voit jauhaa piparminttukarkit myös morttelissa ja sekoittaa pehmeään jäätelöön puuhaarukalla.
  5. Kaavi jäätelö suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Tarkista, että vuoka on niin syvä, että jäätelöstä saa painettua piparisydänten kokoisen jäätelöpalan. Peitä vuoka tuorekelmulla. Nosta jäätelö pakastimeen kohmettumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
  6. Täytä puffetit. Kumoa jäätelö vuoasta leikkuulaudalle. Viipaloi jäätelö ja paina viipaleista palat samalla muotilla, jolla teit piparkakut.
  7. Asettele piparien päälle jäätelöpala ja paina kevyesti kanneksi toinen pipari. Tarjoa puffetit heti tai nosta ne pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Vinkki!

Pienemmillä piparimuoteilla teet samasta määrästä reilusti enemmän jätskejä. Voit oikaista piparminttukarkkien rouhimisen käyttämällä Marianne Crush -piparminttu-suklaarouhetta.
 

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Piia Arnould
Piparin uusi muoto on pyöreä. Makea salami saa pilkkunsa inkivääristä.
Piparin uusi muoto on pyöreä. Makea salami saa pilkkunsa inkivääristä.

Piparisalamin salaisuus on hillottu inkivääri ja tujaus maustepippuria.

Annoksia
n. 65 kpl
Valmistusaika
35 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääripiparisalami

Ainekset

100
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
½
dl
ruokosokerisiirappia
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
soodaa
tl
maustepippuria
1
tl
kanelia
½
dl
mantelirouhetta
½
dl
sokeroituja inkivääripaloja (Dr. Oetker)

Työvaiheet

  1. Vatkaa pehmeän voin joukkoon sokeri ja siirappi.
  2. Sekoita jauhojen joukkoon sooda ja mausteet. Lisää jauhoseos, mantelirouhe ja inkivääripalat taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kumoa taikina pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja pyörittele palat kahdenkymmenensentin pötköiksi. Kääri pötköt tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli vetäytymään.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  5. Leikkaa pötköstä terävällä veitsellä ohuita kiekkoja suoraan leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Paista pipareita uunin keskitasossa noin 7 minuuttia.

Vinkki! Anna piparkakkuja lahjaksi leivinpaperikäärössä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen
Marinoitu appelsiini kruunaa jälkiruuan.
Marinoitu appelsiini kruunaa jälkiruuan.

Joulumausteinen appelsiini maistuu mahtavalta raikkaan piimäpannacotan päällä. Helpon jälkiruuan voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Piimäpannacotta ja kaneliappelsiinit

Ainekset

3
liivatelehteä
2
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
4
dl
piimää
Kaneliappelsiinit
3
appelsiinia
2
rkl
hunajaa
tl
kanelia
½
dl
suolattomia pistaasinsydämiä

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma, sokeri ja kardemumma kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta liivatelehdet liotusvedestään, puristele niistä vesi ja liuota ne kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita sitten joukkoon piimä.
  2. Jaa seos jälkiruokakulhoihin. Peitä ne kelmulla. Anna annosten hyytyä jääkaapissa neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kuori appelsiinit. Leikkaa ne paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja kaneli ja anna appelsiinien marinoitua 10 minuuttia. Koristele pannacotat appelsiinilla ja rouhitulla pistaasilla.

Kommentit (0)