Piiras on amerikkalaisen muhea.
Pekaanipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Nypi sekaan kuutioitu rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Nosta taikina peitettynä viileään puoleksi tunniksi.
- Kauli viileä taikina kahden leivinpaperin välissä noin 3 millimetrin paksuiseksi levyksi ja painele voidellun, halkaisijaltaan noin 24-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohjan päälle puolet pekaanipähkinöistä.
- Yhdistä keskenään täytteen munat, siirappi, fariinisokeri, sulatettu voi, mausteet ja suola. Kaada seos torttupohjalle pähkinöiden päälle. Asettele loput pähkinät täytteen pinnalle.
- Paista torttua ensin 225 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia ja laske lämpö sitten 175 asteeseen. Paista edelleen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää. Jos pinta saa liikaa väriä, suojaa se foliolla paistamisen loppuaikana. Tarjoa jäähtyneenä jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.