
Ihanan marenkisen täytekakun voi valmistaa myös pieniksi leivoksiksi.
Pienet pavlovat
Ainekset
Työvaiheet
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Mittaa mukaan tomusokeri ja sokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sitruunamehu ja perunajauhot.
- Nostele lusikalla kekoja leivinpaperille ja muokkaa keskelle pieni syvennys tai pursota pieniä pesiä. Paista 100 asteessa tunnin ajan. Madalla uunin lämpöä 60 asteeseen ja paista toisen tunnin ajan. Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen. Anna marenkien kuivua uunissa vielä yön yli.
- Täytä marengit vaniljakastikkeella. Koristele marengit siemenillä tai muilla marjoilla ja hedelmillä. Jos käytät granaattiomenaa, halkaise se ensin ja koputtele siemenet irti. Anna leivosten maustua viileässä hetken ennen tarjoilua.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.