Purkitettu mansikkakakku

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Arto Vuohelainen

Purkkiin rakennettu mansikkakakku on kesän helpoin jälkkäri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 annosta
1 1/2 tuntia

Purkitettu mansikkakakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  2. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä.
  3. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen osaan. Ota kakkupohjista purkin kokoisia kiekkoja esimerkiksi juomalasilla. Laita purkin pohjalle kakkupohjakiekko ja kostuta se haluamallasi nesteellä.
  4. Pese mansikat ja poista kannat. Viipaloi noin litra mansikoita täytteeksi.
  5. Laita mansikkaviipaleita purkkiin kakkupohjan päälle. Käytä välissä myös kakkupohjien ylijäämäpalat.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta vaahto vaniljasokerilla.
  7. Lusikoi vaahtoa mansikoiden päälle ja paina päälle toinen sokerikakkukiekko. Toista kierros.
  8. Paina päällimmäiseksi kakkupohjakiekko. Koristele vaahdolla ja yli jääneillä kokonaisilla mansikoilla.