Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
Raparperi-mantelipaistokset
Ainesosat
Vaiheet
- Leikkaa raparperit kuutioiksi. Pehmennä raparpereja mikrossa täydellä teholla pari minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Painele talouspaperilla ylimääräiset nesteet pois. Ripottele joukkoon vanilliinisokeria.
- Nostele raparperit pienien, (tilavuus noin 1 ½ dl) voideltujen paistosvuokien pohjalle.
- Vatkaa munat, keltuainen, sokeri, mantelijauhe ja kardemumma kulhossa kevyeksi vaahdoksi.
- Sekoita maissi- tai perunatärkkelys maitoon. Kaada se munasokeriseoksen joukkoon. Kaada vanukasmassa vuokiin.
- Paista 150-asteisen uunin alatasolla 35-45 minuuttia, kunnes paistos on hyytynyt. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Vinkki! Paistoksen voi valmistaa myös isossa piirakkavuoassa.