
Raparperi-vaniljapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin vaniljakiisseli. Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja selvästi paksunee. Nosta kattila levyltä.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voi, muna ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- Kaada päälle vaniljakiisseli ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle raparperikuutiot.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.