Raparperikakku

Käyttäjä27748_0 on lisännyt 127 reseptiä
Raparperikakku
Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea

Raparperikakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Leikkaa raparperinvarret paloiksi. Kuumenna paloja ja sokeria hiljakseen kattilassa, kunnes seos muuttuu soseeksi. Ota erilliseen astiaan 3 desiä sosetta.
  2. Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
  3. Murskaa keksit ja kaada voisula sekaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.  Kuumenna raparperisose (paitsi se 3 desiä) ja liuota valutetut liivakot soseeseen. Jäähdytä lähes kylmäksi.
  5. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon pehmeä mascarpone.
  6. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Kaada vuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  7. Liuota päällisen liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
  8. Kuumenna loppu raparperisose ja sulata liivatelehti sekaan. Jäähdytä 10 minuuttia. Kaada sose kakun päälle ja anna hyytyä viileässä.
  9. Irrota kakku varovasti ohutteräisen veitsen avulla vuoasta. Siirrä varovasti tarjoiluvadille. Koristele reuna haluamallasi nauhalla.