
Runbergintorttujen leipominen on helpompaa kuin uskotkaan. KK:n toimituspäällikön Sanna Tyryn luottoresepti on murean mehevä ja juuri sopivan mausteinen.
Tällä ohjeella tulee noin 12 normaalikokoisiin (7 x 3 cm) muffinssivuokiin tehtyä leivosta. Tuplaa taikina, jos käytät isompia vuokia.
Voit korvata yhden desin vehnäjauhoista murskatulla piparkakulla. Myös teelusikallinen piparkakkumaustetta tuo taikinaan lisää mausteisuutta.
Vadelmahillon voi myös paistaa, mutta näin se uppoaa tortun sisään. Lisää tällöin pieni nokare hilloa myös valmiin tortun päälle.
Gluteenittomat tortut saat gluteenittomista jauhoista
Gluteenittomat runebergintortut syntyvät, kun käytät jauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta ja gluteenittomia korppujauhoja.
Runebergintorttu muffinina! Mehevä ja mausteinen herkku on helpompi valmistaa kuin uskotkaan
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna yhä vatkaten.
- Rouhi mantelit ja yhdistä kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Hämmennä varovasti omenasose joukkoon.
- Jaa taikina muffinivuokiin. Paista n. 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
- Koristele nokareella vadelmahilloa ja kierrä hillon ympärille rengas sokerikuorrutteella.
Tuli kyllä todella kuivia ja vaaleita torttuja :/
Todella vaaleita, eikä 10 min. uunissa ollut riittävästi
Tein tuolla ohjeella ja hyviä tuli. Tosin pidin uunissa 30 min... Uuneja on monia erilaisia jotka vaikuttaa näköön,makuun ja aikaan...