
Ihanasti venyvä, pehmeä toffee valmistuu puolessa tunnissa perusaineksista. Nautinto on täydellinen, kun viimeistelet massan kirpeällä sitruunan kuorella ja kierität suupalat vaniljahalvamuruissa.
Sitruunatoffeet
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes massa on paksua ja jähmeää. Sekoita joukkoon voinokare.
- Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa kuori ja raasta. Mausta toffeemassa suolalla ja sitruunankuoriraasteella.
- Vuoraa leivinpaperilla kooltaan noin 12 cm x 16 cm vuoka. Kaada toffeemassa vuokaan.
- Nosta massa jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Murustele toffeiden pinnalle ennen tarjoilua vaniljahalvaa.
Vinkki! Pudota pieni tippa toffeemassaa kylmään veteen, niin varmistat oikean rakenteen. Toffeen pitäisi jähmettyä heti pallukaksi.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.