
Omena-kaurapaistoksessa omenat saavat päälleen voista, sokerista ja kaurahiutaleista tehdyn kuoren. Sokeriksi käy ihan tavallinen, mutta hieman syvemmän maun saa, kun käyttää fariinisokeria.
Omena-kaurapaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko omenat uunivuokaan. Omenoita ei tarvitse kuoria, mutta huuhtele omenat ennen käyttöä ja poista siemenkodat. Lohko omenat 4–6 palaan. Jos lohkot ovat kovin pieniä, ne soseutuvat helposti.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet ja mahdolliset mausteet. Levitä seos omenoiden päälle.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Alatasolla on hyvä, jotta paistos ei pala. Lopuksi paistoksen voi nostaa uunin yläosaan ja nostaa lämpöä, jotta kauraseos rapeutuu.
- Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Uutta makua paistokseen:
- Voit raastaa omenapalojen joukkoon tuoretta inkivääriä. Omenapalojen päälle voi myös valuttaa hunajaa tai siirappia. Vähennä tällöin sokerin määrää.
- Muruseos saa uutta makua kookoshiutaleista ja pähkinöistä.
- Omenoiden tilalla voi käyttää tuoreita luumuja, nektariineja ja aprikooseja. Myös pakastemarjat sopivat paistokseen. Sekoita tällöin marjojen joukkoon perunajauhoja, jotta vuokaan ei kerry niin paljon nestettä.
Tästähän saa gluteenittoman helposti!
Pähkinät tuovat kivan sivukierteen vanhaan klassikkoon.
Karamellisoin fariinisokeria sulatetun voin kanssa hetken ja lisäsin myös piparkakkumaustetta kuivien aineiden joukkoon, lopputulos oli ihan taivaallista ja lämmitti sateisena ja koleana syksypäivänä sielua toden teholla, vaikka vaniljakastiketta tms. ei ollutkaan! <3 Kiitos reseptistä! Söin loput paistoksesta aamulla luonnojugurtin kanssa, oli ihana aamiainen! :)
Missä se resepti on?