
Raikas sorbetti on jälkiruokien aatelia. Vihreä houkutus syntyy kirpeistä omenoista ja säilyy pakastimessa vähintään kuukauden.
Omenasorbetti
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista. Jäähdytä.
- Pese omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Mittaa omenat, limettimehu ja sokeriliemi tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi. Kaada omenasose siivilään ja paseeraa eli painele sose siivilän läpi kulhoon. Sekoita joukkoon pari tippaa vihreää elintarvikeväriä, kunnes saat sorbettimassalle kauniin heleän vihreän värisävyn.
- Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan. Nosta sorbettimassa pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 6 tuntia. Sekoita sorbettia voimakkaasti sähkövatkaimella 4-5 kertaa jäätymisen kahden ensimmäisen tunnin aikana, jotta siitä tulee kuohkeaa.
- Ota sorbetti noin 10 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Pyöräytä siitä palloja tarjoilumaljoihin.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.