
Kun terveyspommit puolukka ja talkkuna yhdistävät voimansa, jälkkäriä saa ottaa lisää hyvällä omallatunnolla.
Puolukka-talkkunajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää se kondensoidun maidon joukkoon.
- Survo puolukoita sauvasekoittimella tai haarukalla. Osa voi jäädä kokonaisiksi.
- Lisää puolukat ja talkkuna vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
- Vuoraa esimerkiksi leipävuoka tai pienet annosvuoat kelmulla. Kaada jäädykemassa vuokaan. Peitä foliolla.
- Laita pakastimeen jäähtymään vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
- Anna jäädykkeen pehmentyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
- Koristele kokonaisilla puolukoilla ja talkkunajauhoilla.
Vinkki! Jäädyke on viileä versio perinteisestä puolukkahyveestä. Jos et jaksa odottaa, syö se jäädyttämättä.