Raikkaassa jäädykkeessä maistuvat ananas ja basilika.
Ananas-basilikajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
Soseuta valutettu ananas ja basilikanlehdet.
Kiehauta kattilassa tilkka vettä. Laita kuumuutta kestävä kulho kattilan päälle. Mittaa keltuaiset ja sokeri kulhoon. Sekoita aineksia, kunnes sokeri on sulanut. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt ja vaahtoutunut. Mausta vaniljasokerilla.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita muiden aineiden kanssa yhteen. Kaada jäädykemassa 1½ -2 litran vetoiseen vuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Jäädytä yön yli. Ota jäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kopauta jäädyke tarjoiluastialle.
Vinkki! Siivilöi ananasmehu talteen ja nauti mehevänä tuoremehuna. Jäädykkeet voi pakastaa myös pienissä annosvuoissa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.