Raikas parfait eli jäädyke on helppo valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin.
Basilikajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
Soseuta basilikanlehdet. Yhdistä ensin vaahdot varovasti keskenään ja lopuksi basilikasose.
Kaada jäädyke isoon, kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai useaan annosvuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään yön yli.
Ota jäädyke pakastimesta 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta jäädykeastia reunoja myöten kuumaan veteen pariksi sekunniksi. Kumoa jäädyke työpöydälle kopauttamalla kulho napakasti alustaan.
Näin tarjoat
Koristele jäädyke esimerkiksi marjoilla, kermalla, pähkinöillä tai suklaarouheella. Myös lämpimät marjasosekastikkeet tai lämmin suklaakastike maistuvat sen kanssa.
Vinkki! Ananaksesta syntyy ihastuttava jäädyke, käytä ohjeeseen 2 dl ananasmurskaa. Myös erilaiset marjasoseet käyvät hyvin. Jäädykkeet voi jäädyttää muffinipeltiin tai eri mallisiin annosmuotteihin.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.