Jääsitruunat

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Viiden raaka-aineen jääsitruunat on kesän helpoin jälkiruoka.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen

Koverra sitruunan sisus pois ja täytä maustetulla rahkalla. Tee sitruunoita pakastimeen ylimääräinen annos, koska nämä maistuvat yleensä niillekin, jotka ”eivät pidä makeasta”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 minuuttia + 1 tunti + 6 tunti
Helppo

Jääsitruunat

Ainesosat

Vaiheet

  1. Pese sitruunat kuumalla vedellä. Leikkaa sitruunoista hatut pois. Leikkaa pohjista ohuet siivut, jotta ne pysyvät pystyssä. Koverra sitruunoiden hedelmäliha lusikalla tai greippiveitsellä siivilään. Valuta mehu kulhoon painelemalla hedelmälihaa lusikalla.
  2. Sekoita rahka ja hunaja vispilällä tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Vaahdota kerma ja lisää se rahkaseokseen. Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen kovettumaan noin tunniksi. Sekoita täytettä pari kertaa jäätymisen aikana.
  3. Täytä tai pursota koverretut kuoret kukkuroilleen jäätelöseoksella. Siirrä pakastimeen ja jäähdytä kunnes jäätelö on kiinteää, noin 6 tuntia. Nosta huurtuneet sitruunat pehmenemään vähän ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa sitruunoiden täytteen myös jäätelökoneessa. Kaada jäätelöseos koneeseen ja anna sen pyöriä kunnes seos alkaa kiinteytyä. Sitruunoiden tilalla voit käyttää myös appelsiineja.