Kotona voi tehdä jäätelöä helposti ilman jäätelökonettakin. Mausta viileä herkku mielesi mukaan ja lipaise ennen kuin tipahtaa!
Jäätelön perusohje
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kermamaito koko ajan sekoittaen. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna seosta erittäin miedolla lämmöllä.
- Vatkaa kunnes seos sakenee, noin 8–10 minuuttia. Voit kaataa seoksen myös teräskulhoon vesihauteen päälle ja sakeuttaa siinä vatkaten. Seos on valmista, kun se muistuttaa vaniljakastiketta ja paksu vaahtoseos on hävinnyt pinnalta.
- Anna jäähtyä täysin kylmäksi jääkaapissa. Esivalmistele valitsemasi makuaineet ja lisää ne massaan.
Jos käytät jäätelökonetta, laita massa koneeseen ja anna sen käydä 20–30 minuuttia. Lusikoi jäätelö rasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluun saakka.
Jos et käytä jäätelökonetta, pakasta massa ainakin viideksi tunniksi. Sekoita massaa aluksi puolen tunnin välein sähkövatkaimella yhteensä kolme kertaa. Anna pakastua.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.