
Jogurtti-kermasta ja marengeista teet ihanan viikonlopun juhlaherkun.
Jogurtti-marenkiherkku Tuulin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Jäähdytä. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, etikka tai sitruunamehu ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa varovasti sekaan.
- Nostele tai pursota vaahdosta kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua uunissa useita tunteja tai yön yli.
- Praliinia varten laita mantelilastut ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna liedellä keskilämmöllä. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Sekoita koko ajan, kun seos alkaa muuttua tummemman ruskeaksi. Varo, ettei kuuma praliini roisku.
- Kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä seos tasaiseksi puukauhalla. Odota, kunnes se on jähmettynyt ja murskaa kaulimella tai morttelissa.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa. Lisää jogurtti joukkoon. Levitä kermaseos tarjoiluvadin pohjalle ja levitä marenkeja päälle. Koristele granaattiomenan siemenillä.