
Kaura-suklaapalloissa yllättää raikas appelsiinin maku. Osan mehusta voi korvata punssilla.
Kaura-suklaapallot
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen mehun kanssa.
- Muotoile massasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin kovettumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
- Sulata suklaa kuorrutusta varten vesihauteessa. Pilko ensin suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho sellaisen kattilan päälle, jossa kiehuu tilkka vettä. Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Älä päästä vesihöyryä suklaan sekaan.
- Pyörittele kaurapallot kahden teelusikan avulla suklaassa ja nosta taas leivinpaperin päälle, esimerkiksi tarjottimelle. Anna suklaan kovettua jääkaapissa yön yli. Säilytä viileässä.
Vinkki! Voit pyöritellä pallot myös kookoshiutaleissa. Tee kookoskuorrutus heti, kun olet pyöritellyt pallot. Tällöin hiutaleet tarttuvat pintaan parhaiten.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.