
Koivunmahla-vaahtokarkkeja ja hiirenkorvia
Ainekset
Työvaiheet
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys. Käytä osa seoksesta halkaisijaltaan noin 18-senttisen vuoan tomuttamiseen.
- Laita jogurtti ja hiirenkorvat kulhoon. Kiehauta mahla ja sokeri. Lisää joukkoon liotetut puristellut liivatteet. Kaada liivate-sokeriliemi kulhoon, jossa on jogurtti. Vatkaa sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa lähes täydellä teholla 10–12 minuuttia.
- Kaada massa tomutettuun vuokaan. Tomuta pinta vielä tomusokeriseoksella. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi. Pyörittele palat tomusokeriseoksessa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.