
Kotijuusto maistuu sellaisenaan tai paistettuna. Siitä syntyy myös herkullinen jälkiruoka.
Kotijuusto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita piimän joukkoon. Lisää seos kuumaan maitoon. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
- Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna seoksen olla lämpimässä noin 30 minuuttia, jonka aikana juustomassa erottuu herasta. Sekoita joukkoon suola ja halutessasi voinokare.
- Nosta juustomassa reikäkauhalla tai siivilöi se puhtaalla, kostutetulla sideharsolla peitettyyn lävikköön tai juustomuottiin. Peitä juusto sideharsolla ja aseta päälle paino. Jätä juusto valumaan jääkaappiin yön yli.
- Voitele juuston pinta munalla ja ruskista uunissa 250 asteessa muutama minuutti, kunnes juuston pinta on kauniin ruskea.
Näin teen kotijuustosta jälkiruuan
- Paahda saksanpähkinöitä uunissa uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa muutama minuutti.
- Paista juustoviipaleita voissa pannulla kevyesti, kunnes ne ovat lämpimiä.
- Asettele juustoviipaleet, nokare lakkahilloa ja kermavaahtoa sekä pähkinät tarjoilulautasille. Sirottele päälle tomusokeria teesiivilän läpi. Tarjoa heti.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.