
Hedelmien ja yrttien lämmitys nostaa aromit uusiin korkeuksiin. Hedelmäsalaatin kruunaavat manteleilla rikastettu vaahto sekä ihanan kirpeä mustaherukkasose.
Lämmin hedelmäsalaatti ja mantelivaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi karambolat. Halkaise persikka, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise taatelit.
- Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että valkoista osaa ei jää pintaan. Leikkaa lohkot kalvottomiksi. Purista appelsiinin kalvoista mehut talteen.
- Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiveä pitkin pois. Halkaise luumut, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi.
- Suikaloi mintun, sitruunamelissan ja basilikan lehdet. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi.
- Sulata voi laakealla pannulla ja lisää siihen inkivääri ja hunaja. Paahda hedelmiä hetki. Lisää appelsiinimehu, hedelmät ja suikaloidut yrtit.
- Laita kansi päälle, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ravistele pannua välillä tai sekoita lastalla nostellen. Tarjoa hedelmäsalaatti mantelivaahdon ja marjasoeen kanssa.
Vinkki! Osta hedelmät hiukan raakoina. Siten ne pysyvät paiston aikana paremmin kasassa eivätkä mene mössöksi.
Mantelivaahto
- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Puristele niistä enin neste pois ja kuumenna hetki kattilassa, kunnes liivatteet ovat sulaneet.
- Vatkaa munat ja sokeri. Vaahdota kerma. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
- Sekoita liivate ja mantelilastut muna-sokerivaahtoon ja mausta liköörillä. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma varovasti sekoittaen. Laita kylmään noin tunniksi.
Mustaherukkasose
- Soseuta sauvasekoittimella sulaneet mustaherukat ja mausta sokerilla.