Viikonlopun jälkiruoka syntyy makeista luumuista ja munatotista.
Luumuja ja rommikastikketta
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin rommitotikastike. Vaahdota kerma. Erottele kananmunista keltuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vaahterasiirappi ja rommi. Vatkaa vielä pari minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita munien joukkoon kermavaahto. Kaada kastike kastikekannuun ja nosta pakastimeen 30–40 minuutiksi. Anna kastikkeen kylmetä kunnolla.
Huuhtele luumut, halkaise ne ja poista kivet. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää pannulle luumut, siirappi ja kaneli. Paista 3–5 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä. Tarjoa lämpimät luumut heti kylmän totikastikkeen kanssa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.