Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Sitrusbruleen hedelmäinen salaisuus löytyy vuoan pohjalta.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Maailman raikkain sitrusbrule

Ainekset

1
sitruuna
1
appelsiini
1
vaniljatanko
5
keltuaista
1
dl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2-4
rkl
fariinisokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori hedelmät ja leikkaa pieniksi paloiksi. Levitä palat voideltujen annosvuokien pohjalle. Halkaise vaniljatanko ja kaiverra siemenet lusikalla. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti yhteen.
  2. Kiehauta kerma, maito, vaniljatanko ja -tangon sisus. Ota tanko pois seoksesta. Sekoita kuuma kerma-maitoseos varovasti koko ajan vatkaten keltuaisvaahtoon. Kaada seos hedelmäpalojen päälle vuokiin.
  3. Laita syvälle uunipellille vettä ja nosta astiat vesihauteeseen. Kypsennä uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Ennen tarjoamista ripottele pinnalle fariinisokeria ja ruskista jälkiruuat grillivastusten alla.

Vinkki! Pinnat voi ruskistaa myös puhalluslampulla.

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.

Paras pannari on kuohkea ja mehevä, ja se on aateloitu ruskistetulla voilla. Perinteistä herkkua on ihana piristää omenaviipaleilla, kanelilla ja sokerilla.

Annoksia
16
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapannukakku

Ainekset

8
dl
kevytmaitoa
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Uunipellille
50
g
voita
Päälle
6
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Lisää mausteet ja jauhot. Vatkaa voimakkaasti, jotta jauhot sekoittuvat nesteeseen kunnolla.
  2. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Laita uunipellille voipala. Anna voin sulaa ja ruskistua uunissa. Voi on valmista, kun se ei enää sihise.
  5. Pyörittele voisula tasaisesti pellin pohjalle ja reunoille. Kaada loput voisulasta taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina pellille ja asettele taikinan päälle omenaviipaleet. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  7. Paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Jos taikina alkaa kupruilla paistamisen aikana, pistele kuplat rikki haarukalla.
  8. Anna jäähtyä. Tarjoile omenapannari hieman haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Myös paksu jugurtti maistuu tämän pannarin kanssa erinomaisesti.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.
Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.

Kotikeittiön karkkitehtaassa ei käytetä lisäaineita! Upean kirpeät pihlajanmarjat sekoitetaan sellaisenaan pehmeän fudgen joukkoon. Luvassa on täydellinen makuelämys.

Annoksia
60 palaa
Valmistusaika
35 min + jäähdytys 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Pihlajanmarjafudge

Ainekset

1
tölkki (375 g)
kondensoitua maitoa
½
dl
maitoa
1
pkt (500 g)
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
50
g
voita
1
tl
vettä
1
rkl
tomusokeria
½
tl
suolaa
1
dl
pihlajanmarjoja
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa kondensoitu maito, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
  2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jatka sekoittamista 10 minuuttia, kunnes seos jäähtyy 90-asteiseksi ja paksuuntuu.
  3. Sekoita vesitilkkaan tomusokeri ja lisää se nopeasti sekoittaen fudgeen. Lisää suola ja pihlajanmarjat.
  4. Kaada pehmeä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
  5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

Vinkki! Fudge säilyy noin kaksi viikkoa kannellisessa astiassa jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.

Rakastatko omena-kaurapaistosta? Sitten sinun kannattaa kokeilla myös tätä. Ihana herkku paistetaan pannulla.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoscaomenat pannulla

Ainekset

½
kg
hapokkaita omenoita
Paistamiseen
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria tai fariinisokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
Kauratosca
50
g
voita
½
tl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
isoja kaurahiutaleita
kanelia)

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko omenat siemenettömiksi paloiksi. Viipaloi tai kuutioi ne.
  2. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää sitruunankuoriraaste. Paista omenat keskilämmöllä ahkerasti käännellen kauniin värisiksi ja melko pehmeiksi. Jaa jälkiruokakulhoihin.
  3. Valmista kauratosca. Sulata voi pannulla, lisää sokerit, sitruunankuoriraaste ja suola. Paista kaurahiutaleita keskilämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kevyesti paahtuneita.
  4. Annostele kauratosca omenoiden päälle.

Vinkki! Tarjoa kauratoscaomenoiden kanssa vaniljalla maustettua kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaahdotettua hapankermaa.

Kommentit (2)

Vierailija

Gluteeniton vain, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita

Vierailija

Onko tosiaan toscassa vain ½ tl sokeria?? Pitäisikö olla ½ dl? Kovin vähäiseltä määrältä vaikuttaa...

Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
Ilman kinuskikastiketta tuorepuuro sopii myös vegaaneille.
Ilman kinuskikastiketta tuorepuuro sopii myös vegaaneille.

Jälkkäriksi tai herkutteluvälipalaksi hotkittava tuorepuuro maistuu aivan Snickers-patukalta.

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Suklaatuorepuuro

Ainekset

1
banaani
4
dl
kaurahiutaleita
4
dl
suklaakaurajuomaa
1
dl
maapähkinävoita
ripaus suolaa
Lisäksi
1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
dl
suklaahippuja
1
dl
suolapähkinöitä
1
banaani

Työvaiheet

  1. Muussaa banaani kulhossa sosemaiseksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kaurajuoma, maapähkinävoi ja ripaus suolaa.
  2. Jaa puuro neljään kulhoon. Laita jääkaappiin ja anna turvota yön yli.
  3. Lisää annoksiin kinuskikastiketta ja lusikoi koristeeksi suklaahippuja, suolapähkinöitä ja banaaninpaloja.

Vinkki!

Tuorepuuron voi myös latoa lasiin kerroksittain niin, että maapähkinävoita, kinuskia ja suklaata on puurokerrosten välissä.

Kommentit (1)

7

Turha neekeri