
Paahtovanukkaan sisältä löytyy pääsiäisyllätys: rapean sokeripinnan alta paljastuva vaniljan ja mämmin täyteläinen liitto.
Mämmivanukas
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada kattilaan kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko. Raaputa sisus kattilaan ja pudota sinne myös tanko. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Nosta pois vaniljatanko.
- Erottele kananmunista keltuaiset. Vatkaa keltuaisia ja sokeria hetken kevyesti.
- Kaada kuuma maito-kermaseos koko ajan sekoittaen keltuaisten päälle. Lisää mämmi ja kuumenna mutta älä keitä. Kaada seos uuninkestäviin vuokiin.
- Laita vuoat syvälle uunipellille. Kaada pellille vuokien puoleen väliin asti kuumaa vettä. Paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Vanukas on valmista, kun massa on hyytynyt mutta ei kovaa.
- Jäähdytä annokset jääkaapissa. Ripottele pinnalle sokeria juuri ennen tarjoilua.
- Paahda pinta kaasupolttimella karamellimaiseksi ja rapeaksi. Rapeutus onnistuu myös uunissa grillivastuksen alla.
Vinkki! Jos haluat, että mämmi maistuu vahvasti, lisää sitä desilitra enemmän. Voit tehdä vanukkaat edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.