
Kulhoon rakennettu mansikkakakku on tiramisun keveämpi serkku. Ricotta antaa kermavaahtoon keveyttä.
Mansikka-ricottakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ricotta ja sokerit. Mausta sitruunankuoriraasteella.
- Puhdista ja viipaloi mansikat.
- Yhdistä sitruunamehu ja vesi. Kasta savoiardikeksit yksi kerrallaan.
- Asettele pieneen lasivuokaan neljä sitruunamehuun dipattua savoiardikeksiä. Lisää kolmannes mansikoista ja kolmannes ricotta-kermavaahdosta. Tee vielä kaksi kerrosta samoin. Säästä vähän mansikkaviipaleita pinnalle.
- Anna kakun vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Viimeistele tuoreilla mansikoilla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.