Jenkkityylinen överipirtelö on huima jälkkäri.
Mansikka-sitruunapirtelö
Ainekset
Työvaiheet
- Koristele ensin lasien reunat. Nosta lasit jääkaappiin puoleksi tunniksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai sykäyksittäin mikrossa välillä sekoitellen. Valuta suklaata pienellä lusikalla kylmien lasien reunoille. Ripottele pintaan koristerakeita. Nosta jähmettymään jääkaappiin.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Siirrä vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtipäinen tylla.
- Soseuta mansikat. Surauta pirtelö jäätelöstä, maidosta ja sitruunatahnasta teho- tai sauvasekoittimella.
- Kokoa pirtelö. Valuta laseihin vuorotellen mansikkasosetta ja pirtelöä. Pursota päälle reilut keot kermavaahtoa ja koristele mansikkalohkoilla ja marengilla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.