
Raakasuklaan joukossa rapsahtavat cashewpähkinät ja kuivatut metsämarjat.
Marjaisat raakasuklaakonvehdit
Ainekset
Työvaiheet
- Aseta syvä kulho lämpimään vesihauteeseen lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan.
- Lisää kulhoon kaakaovoi ja kylmäpuristettu kookosöljy. Anna niiden sulaa nestemäiseksi. Kylmäpuristettu kookosöljy muuttuu nestemäiseksi +25:ssä asteessa.
- Lisää hunaja ja tarkista makeus. Lisää kulhoon vähitellen jauheet ja suola. Sekoita niistä juokseva massa. Lisää lopuksi marjat ja pähkinät.
- Kaada suklaamassa lautaselle, jääpalamuotteihin tai suklaamuotteihin. Anna suklaan jähmettyä pakastimessa tai jääkaapissa 20–30 minuuttia. Tarjoa espresson kanssa.
Miksi näissä kaikissa raakasuklaa ohjeissa on aina lucuma-maca-jauhetta? Onnistuuko suklaan teko ilman niitä, voiko korvata jollain muulla aineella?