
Italialainen klassikko saa uutta seuraa: matcha-teejauhe ja vadelmakastike tuovat pannacottaan keväistä keveyttä.
Matcha-tee-pannacotta ja vadelmakastike
Ainekset
Työvaiheet
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita kattilaan kerma, maito, sokeri sekä halkaistu vaniljatanko ja sen raavittu sisus. Anna kiehahtaa niin, että sokeri sulaa. Ota vaniljatanko pois kattilasta.
Laita matcha-teejauhe kulhoon. Kaada päälle pieni määrä kuumaa kerma-maitoa ja sekoita seoksesta tasainen tahna.
Lisää tahna kattilaan ja sekoita kunnolla.
Purista liotetuista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kerma-maitoon. Sekoita hyvin.
Kaada massa silikonisiin vuokiin tai juomalaseihin. Anna seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Peitä ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Tee vadelmakastike. Laita kattilaan vadelmat ja sokeri. Keitä viisi minuuttia. Siivilöi siemenet pois ja jäähdytä.
Irrota pannacotta lautaselle tai tarjoa suoraan lasista. Valuta päälle vadelmakastiketta.
Vinkki! Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä, jota saa tee-, terveys- ja ekokaupoissa. Se sopii myös smoothien ja latten joukkoon.