
Kanelitanko ja tähtianis tuovat aavistuksen sesongin makuja hedelmäsalaatin marinadiin. Halutessasi marinointiliemeen voi lorauttaa vielä likööriä.
Mausteinen hedelmäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin marinointiliemi. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Laita sivuun odottamaan.
- Pese kaikki hedelmät. Leikkaa viikuna neljään tai kuuteen osaan. Kuori kiivi ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa appelsiinista terävällä veitsellä kuori ja valkoinen osa pois. Viipaloi.
- Leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Käytä pienet rypäleet kokonaisina, halkaise isot kahtia. Kuori mango ja ota veitsellä lohkoja tai valuta säilykemango ja leikkaa paloiksi.
- Halkaise papaija ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kuutioiksi. Viipaloi karambola. Halkaise ananaskirsikat.
- Yhdistä kaikki paloitellut hedelmät ja kaada marinointiliemi päälle. Anna marinoitua kylmässä noin 2 tuntia. Laita tarjoiluastiaan. Jätä tähtianikset ja kanelitangot koristamaan hedelmäsalaattia.
Vinkki! Lorauta halutessasi marinointiliemeen mieleistäsi likööriä.