Marenkikuppien kätkössä on sitruunakiisseliä ja kermavaahtoa.
Mustikkaiset marenkikupit
Ainekset
Työvaiheet
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaisia hetki ja lisää sokeri vähän kerrallaan. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja pysyy kulhon pohjassa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Lisää lopuksi etikka.
Pursota tai levitä lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille 8–10 sentin kokoisia ympyröitä, leivospohjia. Paista 70 asteessa uunin keskitasolla noin kaksi tuntia. Jäähdytä.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja sekoita aineet kylminä hyvin sekaisin. Kuumenna kiisseliä koko ajan sekoitellen, kunnes kiisselin pintaan pulpahtaa ensimmäiset kuplat. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa täyttämiseen asti.
Käännä leivospohjat ylösalaisin. Katkaise mahdollinen terävä nyppylä marengin päältä. Levitä kolon pohjalle kiisseliä, sen päälle kermavaahtoa ja pinnalle reilusti mustikoita. Voit valella mustikat vielä halutessasi hyytelösokerilla. Tarjoa saman tien.
Vinkki! Voit valmistaa marengit jo pari päivää ennen tarjoamista. Säilytä kuivassa paikassa. Kiisselin voi valmistaa edellisenä päivänä. Siitä tulee hyvin paksua, lemon curd-tyyppistä tahnaa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.