
Mustikoita kuohuviinihyytelössä ja vaniljavaahtoa
Ainekset
Työvaiheet
Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos. Ota kattila pois liedeltä.
Puristele liivatelehdet kuiviksi ja laita ne kuumaan sokeriliemeen. Sekoita, kunnes liivatteet liukenevat. Yhdistä kuohuviini ja liivateseos.
Kaada seos laseihin ja lisää joukkoon mustikat.
Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Tarjoa vatkatun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.