Lehtevä Napoleonin piirakka on muunnos klassisista Napoleonin leivoksista.
Napoleonin piirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kauli sulaneet taikinalevyt vähän pidemmiksi ja leveämmiksi kuin ne ovat jäisinä.
- Pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes levyt ovat lehteviä ja vaaleanruskeita. Jäähdytä.
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan kiisseliä varten maito, sokeri, keltuainen ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes ensimmäiset kuplat pulpahtavat pinnalle. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Jäähdytä kiisseli.
- Vaahdota vispikerma. Vatkaa vatkaimella joukkoon sulaneet, vähän valutetut pakastemarjat ja sokeria maun mukaan. Vaahto saa olla napakkaa.
- Levitä yhdelle taikinalevylle ensin marjatäyttettä ja sen päälle paksua kiisseliä. Nosta toinen levy päälle. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä piirakan päälle. Leikkaa piirakasta annospaloja.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.