Lado laseihin kirsikoita, jäätelöä ja kermaa. Tästä jälkkäristä ei puutu näköä eikä makua.
Paahdettu kirsikkapirtelö
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja puolita kirsikat ja poista kivet. Siirrä kirsikat uunivuokaan ja sekoita niihin sokeri. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Soseuta paahdetut kirsikat. Jäähdytä sose.
- Koristele lasien reunat. Nosta lasit jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai sykäyksittäin mikrossa välillä sekoitellen. Valuta suklaata pienellä lusikalla lasin reunoihin. Nosta jähmettymään jääkaappiin.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Siirrä vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtipäinen tylla.
- Surauta pirtelö jäätelöstä ja maidosta teho- tai sauvasekoittimella.
- Laita laseihin vuorotellen kirsikkasosetta ja pirtelöä. Pursota pinnalle reilut keot kermavaahtoa. Koristele kirsikoilla, vohveleilla ja suklaarouheella.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.