Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Marenkisten persikanpuolikkaiden kanssa voi tarjota jäätelöä tai kermavaahtoa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut persikat ja marenkipilvi

Ainekset

4
kypsää persikkaa tai nektariinia
fariinisokeria
Vaniljamarenki
4
valkuaista
200
g
sokeria
1
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise persikat ja poista kivet. Laita persikat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman fariinisokeria.
  2. Paista persikoita uunissa viitisen minuuttia, jotta ne pehmenevät vähän.
  3. Vaahdota tällä välin valkuaisia. Kun valkuaiset ovat pehmeää vaahtoa, lisää sokeri ja vaniljatangoista raaputettu sisus. Vatkaa kiinteäksi. Lusikoi marenkia jokaisen persikanpuolikkaan päälle.
  4. Paista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean kullanruskeaa. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen
Marinoitu appelsiini kruunaa jälkiruuan.
Marinoitu appelsiini kruunaa jälkiruuan.

Joulumausteinen appelsiini maistuu mahtavalta raikkaan piimäpannacotan päällä. Helpon jälkiruuan voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Piimäpannacotta ja kaneliappelsiinit

Ainekset

3
liivatelehteä
2
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
4
dl
piimää
Kaneliappelsiinit
3
appelsiinia
2
rkl
hunajaa
tl
kanelia
½
dl
suolattomia pistaasinsydämiä

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma, sokeri ja kardemumma kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta liivatelehdet liotusvedestään, puristele niistä vesi ja liuota ne kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita sitten joukkoon piimä.
  2. Jaa seos jälkiruokakulhoihin. Peitä ne kelmulla. Anna annosten hyytyä jääkaapissa neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kuori appelsiinit. Leikkaa ne paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja kaneli ja anna appelsiinien marinoitua 10 minuuttia. Koristele pannacotat appelsiinilla ja rouhitulla pistaasilla.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula

Raikas ranskankerma, makea lakkahillo, pensasmustikat ja vohvelit sopivat täydellisesti yhteen. Tämän herkun tähden voi jopa virittää kellon soimaan aikaisemmin – voiko ihanammin päivä enää alkaa?

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vohvelit

Ainekset

1
tlk (240 g)
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
Lisäksi
1
rs (125 g)
pensasmustikoita
1
dl
lakkahilloa
1
dl
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Irrota croissant-taikina varovasti purkista. Älä levitä taikinaa, vaan leikkaa pötkö terävällä veitsellä kuudeksi pyöreäksi kiekoksi.
  2. Laita sokeri ja kaneli laakealle lautaselle. Pyöräytä taikinakiekot mausteissa molemmin puolin.
  3. Paista kiekko kerrallaan kullanruskeaksi kuumalla vohveliraudalla. Aikaa kuluu 2–4 minuuttia.
  4. Tarjoile heti mustikoiden, hillon ja ranskankerman kera.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti
Mokkapalat ovat koulumyyjäisten, lasten synttäreiden ja aikuisten kahvipöydän hitti.
Mokkapalat ovat koulumyyjäisten, lasten synttäreiden ja aikuisten kahvipöydän hitti.

Pellillinen mokkapaloja katoaa nopeasti herkuttelijoiden suihin. Tällä reseptillä leivot perinteiset palat, joissa suklaanmaku tulee kaakaosta ja kuorrutteessa on kahvia.

Annoksia
20
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteiset mokkapalat

Ainekset

Pohja
150
g
voita tai margariinia
4
kananmunaa
4
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
maitoa, vettä tai kahvia
Kuorrutus
100
g
voita tai margariinia
¾
dl
kahvia, maitoa tai appelsiinimehua
4
dl
tomusokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti.
  2. Sulata rasva ja jäähdytä haaleaksi. Yhdistä nesteen kanssa. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuiva-aineet. Lisää munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi rasva-nesteseos taikinaan. Älä sekoita tai vatkaa voimakkaasti.
  3. Levitä taikina uunipellille. Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  4. Kuorrutusta varten sulata rasva ja jäähdytä hetki. Sekoita se nesteen kanssa. Sekoita lopuksi kaikki aineet yhteen tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää tomusokeria tarvittaessa. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle ja anna kovettua. Leikkaa pieniksi ruuduiksi.

Vinkkejä!

  • Voit levittää kakkulevyn päälle ohuen kerroksen esimerkiksi aprikoosimarmeladia ja sen päälle kuorrutteen.
  • Kuorrutteen voi valmistaa myös maustetusta tai maustamattomasta tuorejuustosta ja tomusokerista. Lisää notkistettuun juustoon tomusokeria makusi mukaan.
  • Kostean kuorrutteen päälle voi ripotella nonparelleja tai muita koristeita.

Säilytä huoneenlämmössä

Tarvittaessa mokkapalat säilyvät hyvin seuraavaan päivään huoneenlämmössä foliolla (ei liian tiiviisti) peitettynä.

Kommentit (2)

Vierailija

Huono ohje. Taikina kohosi uunissa kuplamaiseksi ja reunat vetäytyi keskelle päin. Kuorrute jäi todella löysäksi eikä meinannut jähmettyä. Lopputuloksena pohja paistaa kuorrutteen alta ja puolet kuorrutteesta valui pellille pohjan alle.

Olisinpa löytänyt aiemmin käyttämäni ohjeen, kun sillä onnistunut joka kerta.

s

Sama juttu täällä. Pohja ei onnistunut.

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.

Paras pannari on kuohkea ja mehevä, ja se on aateloitu ruskistetulla voilla. Perinteistä herkkua on ihana piristää omenaviipaleilla, kanelilla ja sokerilla.

Annoksia
16
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapannukakku

Ainekset

8
dl
kevytmaitoa
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Uunipellille
50
g
voita
Päälle
6
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Lisää mausteet ja jauhot. Vatkaa voimakkaasti, jotta jauhot sekoittuvat nesteeseen kunnolla.
  2. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Laita uunipellille voipala. Anna voin sulaa ja ruskistua uunissa. Voi on valmista, kun se ei enää sihise.
  5. Pyörittele voisula tasaisesti pellin pohjalle ja reunoille. Kaada loput voisulasta taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina pellille ja asettele taikinan päälle omenaviipaleet. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  7. Paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Jos taikina alkaa kupruilla paistamisen aikana, pistele kuplat rikki haarukalla.
  8. Anna jäähtyä. Tarjoile omenapannari hieman haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Myös paksu jugurtti maistuu tämän pannarin kanssa erinomaisesti.

Kommentit (0)