Pannacotta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
- Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Halutessasi voit vähentää sokerin määrää. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet tangon sisältä kerman joukkoon ja tipauta lopuksi vaniljatangon puolikkaat kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kerma lähes kiehahtaa.
- Anna jäähtyä hiukan ja poista vaniljatanko.
- Kuumenna maito höyryäväksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan maitoon. Valuta liivateseos vaniljakermaan ja sekoita hyvin.
- Jaa seos pieniin annosvuokiin tai laseihin, mikäli et aio kumota hyytelöitä.
- Anna jäähtyä hetki ja nosta astiat jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Jos haluat kumotun hyytelön, kasta vuoat nopeasti kuumaan veteen (varo ettei astia hörppää vettä!), irrota hyytelöiden reunat varoen ja kumoa jälkiruokalautaselle.
- Tarjoa pannacotta tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.