Pihlajanmarjoihin sekoitettu omena taittaa marjojen kirpeyttä juuri sopivasti.
Pihlajanmarjakiisseli
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin mehu. Mittaa kattilaan puhdistetut pihlajanmarjat, omenapalat kuorineen sekä vesi. Keitä kannen alla hiljalleen 15 minuuttia. Riko marjoja survimella ja jatka keittämistä 10–15 minuuttia. Survo marjat lopuksi kokonaan rikki ja painele siivilän läpi. Ota mehu talteen.
- Mittaa mehun määrä ja kiehauta mehu sokerin kanssa. Sekoita perunajauhot ja vesitilkka. Kaada suurus ohuena nauhana mehun sekaan ja kuumenna, kunnes ensimmäiset kuplat pulpahtavat pinnalle.
- Nosta kattila liedeltä, mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. Tarjoa kermavaahdon kera.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.