
Joulumausteinen appelsiini maistuu mahtavalta raikkaan piimäpannacotan päällä. Helpon jälkiruuan voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.
Piimäpannacotta ja kaneliappelsiinit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma, sokeri ja kardemumma kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta liivatelehdet liotusvedestään, puristele niistä vesi ja liuota ne kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita sitten joukkoon piimä.
- Jaa seos jälkiruokakulhoihin. Peitä ne kelmulla. Anna annosten hyytyä jääkaapissa neljä tuntia tai yön yli.
- Kuori appelsiinit. Leikkaa ne paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja ja kaneli ja anna appelsiinien marinoitua 10 minuuttia. Koristele pannacotat appelsiinilla ja rouhitulla pistaasilla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.