Portviiniluumut ovat joulun herkullisin jälkiruoka. Tarjoile kermavaahdon kera!
Portviiniluumut
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa viini, sokeri, tähtianikset ja kanelitangot kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää sitruunamehu. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
- Puolita luumut ja poista kivet. Vatkaa myös kermavaahto.
- Lisää luumut liemeen. Keitä niitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Älä ylikeitä luumuja, sillä ne pehmenevät ja rikkoutuvat herkästi.
- Tarjoile lämpimät luumut sitruunalla maustetun kermavaahdon kanssa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.