9:14 | 3.10.2017
Portviiniluumut
Lämpimät portviiniluumut sopivat joulupöydän jälkkäriksi
Portviiniluumut ovat joulun herkullisin jälkiruoka. Tarjoile kermavaahdon kera!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
25 min
Helppo
Portviiniluumut
Ainesosat
Vaiheet
- Mittaa viini, sokeri, tähtianikset ja kanelitangot kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää sitruunamehu. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
- Puolita luumut ja poista kivet. Vatkaa myös kermavaahto.
- Lisää luumut liemeen. Keitä niitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Älä ylikeitä luumuja, sillä ne pehmenevät ja rikkoutuvat herkästi.
- Tarjoile lämpimät luumut sitruunalla maustetun kermavaahdon kanssa.