Portviiniluumut

Marjaana - Kodin Kuvalehti on lisännyt 49 reseptiä
Lämpimät portviiniluumut sopivat joulupöydän jälkkäriksi
Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Portviiniluumut ovat joulun herkullisin jälkiruoka. Tarjoile kermavaahdon kera!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
25 min
Helppo

Portviiniluumut

Ainesosat

Vaiheet

  1. Mittaa viini, sokeri, tähti­anikset ja kanelitangot kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää sitruunamehu. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
  2. Puolita luumut ja poista kivet. Vatkaa myös kermavaahto. 
  3. Lisää luumut liemeen. Keitä niitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Älä ylikeitä luumuja, sillä ne pehmenevät ja rikkoutuvat herkästi.
  4. Tarjoile lämpimät luumut sitruunalla maustetun kermavaahdon kanssa.