Lakritsinhimon taltuttaa parhaiten mehevä puolukkalakumatto.
Puolukkalakumatto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Yhdistä kattilassa lakritsijuurijauhe, lakritsijauhe, sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi, 105-asteiseksi samalla voimakkaasti sekoittaen. Lämpömittarin käyttö on suositeltavaa.
- Nosta kattila liedeltä. Purista liotetuista liivatelehdistä liika vesi. Lisää ne sekoittaen kuumaan lakritsimassaan, johon ne sulavat.
- Sekoita pieneen vesitilkkaan perunajauhot ja lisää suurus kattilaan sekoittaen.
- Kaada seos kahteen leivinpaperilla vuorattuun astiaan tai silikonialustalle. Ripottele pinnalle puolukkajauhetta ja suolaa. Anna jäähtyä.
- Leikkaa lakumatto paloiksi. Lakritsi ei ole parhaimmillaan tuoreena, joten anna massan jähmettyä ja maun tasaantua kahdesta neljään päivään. Säilytä lakua suljetussa astiassa huoneenlämmössä.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.