Suklaamousse
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai liedellä vesihauteessa.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää sulaan suklaaseen huoneenlämpöiset keltuaiset. Halutessasi mausta esimerkiksi konjakilla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen.
- Vaahdota kuohukerma ja lisää viimeiseksi massaan. Maista ja makeuta tarpeen vaatiessa sokerilla.
- Annostele suklaavaahto kauniisiin jälkiruokakulhoihin. Siirrä kulhot jääkaappiin ja anna moussen jähmettyä kunnolla, mielellään yön yli.
- Koristele valmiit annokset vadelmilla tai valkosuklaasta vuolluilla lastuilla.
Vinkki! Vaihtelemalla suklaata saat erimakuisen jälkiruuan. Kokeile vaikka appelsiini- tai minttusuklaata!
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.