Tummasta paahdosta tulee kunnon maku.
Suklainen kahvivaahto
Ainekset
Työvaiheet
Laita liivakot likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Raasta appelsiinin kuori raastimen hienoimmalla terällä.
Mittaa kattilaan kuuma kahvi, paloiteltu suklaa, sokeri, kahvilikööri ja hiukan raastettua appelsiininkuorta. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata kuumaan kahvi-suklaaseokseen. Jäähdytä hyvin ja vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti tasaiseksi. Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä kahviseokseen.
Annostele jälkiruoka kahvikuppeihin tai jälkiruokamaljoihin. Hyydytä jääkaapissa vähintään tunti. Jos haluat koristella annokset appelsiinilla, kuori appelsiinit. Kuori myös viipaleiden nahka, jolloin viipaleet ovat heleän keltaisia ja mehevän
näköisiä.
Vinkki! Jos et halua jälkiruuasta kovin makeaa, jätä sokeri pois.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.