
Jäädyke maistuu appelsiinilta, ananaskirsikoilta ja ihanan tuimilta turkinpippureilta.
Turkinpippurijäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Pese appelsiini. Raasta ohut oranssi kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista mehu.
- Poista ananaskirsikoista lehdet ja paloittele ananaskirsikat. Laita ne kattilaan. Lisää appelsiinimehu ja sokeri. Keitä aineksia ilman kantta 15 minuuttia. Lisää appelsiinin kuori.
- Soseuta seos sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Pese vispilät ja vaahdota myös kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto.
- Vaahd ota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä kolme vaahtoa. Sekoita joukkoon ananaskirsikkaseos sekä turkinpippurirouhe.
- Kaada seos kelmulla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan (tilavuus 1,5 l). Käännä kelmun reunat löyhästi vuoan päälle. Nosta jäädyke pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Kumoa jäädyke suoraan pakastimesta tarjoiluvadille. Koristele ananaskirsikoilla, appelsiiniviipaleilla ja turkinpippurirouheella. Tarjoa heti.