
Jäädyke on hyvä vierasvara, sillä se viihtyy pakkasessa useita viikkoja. Myös praliinin voi valmistaa hyvissä ajoin.
Valkosuklaa-kookosjäädyke ja karpalopraliinia
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä kookoskerma kattilassa. Sulata valkosuklaa kuuman kookoskerman joukkoon ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset ja sokerit.
- Yhdistä vaahdotettu kerma valkosuklaaseokseen. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Mausta seos tuoreen sitruunan mehulla. Jaa seos kuuteen pakastuksen kestävään annosmaljaan ja peitä kelmulla. Pakasta vähintään 4–6 tuntia.
- Valmista praliini. Paahda kookoslastuja kuivalla pannulla, kunnes lastut saavat kauniin värin. Siirrä lastut lautaselle jäähtymään.
- Kuumenna sokeria pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri sulaa ja väri on kullanruskea. Vältä turhaa sekoittelua ja varo polttamasta sokeria. Sekoita joukkoon kookoslastut ja karpalot.
- Levitä seos öljytyn leivinpaperin päälle lastalla. Varo kuumaa sokeria. Anna praliinin jäähtyä. Murskaa kovettunut praliini terävällä veitsellä rouheeksi.
- Ota jäädykkeet pakastimesta pehmenemään noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele karpalopraliinilla ja valkosuklaarouheella.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.