Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
8-10
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonisorbetti

Ainekset

noin 800
g
siemenetöntä, kuoretonta vesimelonia
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi vesimeloni ja soseuta se sauvasekoittimella sileäksi.
  2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa.
  3. Yhdistä vesimelonisose, sokeriliemi ja hunaja. Laita seos matalahkoon, pakkasenkestävään vuokaan.
  4. Jäädytä noin 6 tuntia. Sekoita sorbettia muutaman kerran jäätymisen aikana.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Ruster Kuva Elvi Rista
Omenasorbetin vihreyttä voi terästää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.
Omenasorbetin vihreyttä voi terästää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.

Raikas sorbetti on jälkiruokien aatelia. Vihreä houkutus syntyy kirpeistä omenoista ja säilyy pakastimessa vähintään kuukauden.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 6 t jäädytys
Vaikeustaso
Helppo

Omenasorbetti

Ainekset

3
dl
vettä
dl
sokeria
5
(noin 900 g)
Granny Smith -omenaa
2
limetin mehu
vihreää nestemäistä elintarvikeväriä

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista. Jäähdytä.
  2. Pese omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Mittaa omenat, limettimehu ja sokeriliemi tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi. Kaada omenasose siivilään ja paseeraa eli painele sose siivilän läpi kulhoon. Sekoita joukkoon pari tippaa vihreää elintarvikeväriä, kunnes saat sorbettimassalle kauniin heleän vihreän värisävyn.
  3. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan. Nosta sorbettimassa pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 6 tuntia. Sekoita sorbettia voimakkaasti sähkövatkaimella 4-5 kertaa jäätymisen kahden ensimmäisen tunnin aikana, jotta siitä tulee kuohkeaa.
  4. Ota sorbetti noin 10 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Pyöräytä siitä palloja tarjoilumaljoihin.

Kommentit (1)

Moviebox Apk

MovieBox Apk for Android: Movie Box is the most preferred movie streaming app by android / ios cellphone users.

Teksti ja kuva Jenni Rinkinen
Pakastetuista mustikoista tehty vispipuuro on pehmeän ja lempeän makuista. Koristele puuro kuivatuilla marjoilla.
Pakastetuista mustikoista tehty vispipuuro on pehmeän ja lempeän makuista. Koristele puuro kuivatuilla marjoilla.

Vatkattu vispipuuro onnistuu ihanasti pakastemustikoista. Siivilöi mehu, jos haluat mahdollisimman sileää puuroa.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkavispipuuro

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
l
vettä
dl
mannaryynejä
½
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja lisää mustikat. Keitä noin 15 minuuttia kunnes marjat ovat mehustuneet kunnolla. Siivilöi ja kaada mustikkamehu takaisin kattilaan.
  2. Kuumenna mehu ja lisää mannaryynit. Sekoita vispilällä, jotta ryynit eivät paakkuunnu. Lisää sokeri ja suola. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Jäähdytä puuro joko kattilassa, jolloin aikaa menee enemmän tai siirrä puuro toiseen astiaan, jolloin jäähtyminen on nopeampaa. Voit jäähdyttää astiaa myös kylmässä vedessä.
  4. Kun puuro on täysin jäähtynyt, vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Säilytä puuro jääkaapissa – puuro on kylmänä ihanan lohkeilevaa.
  5. Tarjoile maidon tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Pienellä piristyksellä perinteisestä puurosta tuli salonkikelpoista.
Pienellä piristyksellä perinteisestä puurosta tuli salonkikelpoista.

Vispipuuro on vaihteeksi kultaista. Lakritsikerma maustaa sen luksusjälkkäriksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-tyrnivispipuuro

Ainekset

3
dl
tyrnimehutiivistettä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
(luomu)appelsiinin raastettu kuori
1
dl
appelsiinin mehua
1
dl
mannasuurimoita
Kastike
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
lakritsinjuurijauhetta (esim. Urtekram)

Työvaiheet

  1. Mittaa tyrnimehu, vesi ja sokeri kattilaan. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori. Lisää kuori kattilaan. Purista mukaan appelsiinin mehu. Kuumenna neste kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa viitisen minuuttia.
  2. Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
  4. Vatkaa kerma kevyesti valuvaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja lakritsinjuurijauheella. Tarjoa lakritsikerma vispipuuron kera.

Vinkki! Jos vierastat hapanta, vähennä tyrnimehun määrää ja lisää vettä.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Ruster Kuva Elvi Rista
Granaattiomenan siemenet ovat ihanan raikkaita. Niitä saa kaupasta valmiiksi perattuna pakasteena.
Granaattiomenan siemenet ovat ihanan raikkaita. Niitä saa kaupasta valmiiksi perattuna pakasteena.

Granaattiomenalla ja kondensoidulla maidolla maustettu pehmeä mousse on sellaisenaan superhelppo ja ihana jälkiruoka. Moussen voi halutessaan lusikoida murskatuista kekseistä ja voista valmistetun torttupohjan päälle.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 3–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenamousse

Ainekset

2
liivatelehteä
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
150
g
ranskankermaa
1
granaattiomena tai 1 dl pakastettuja granaattiomenan siemeniä
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
limetin mehua
Koristeeksi
1
granaattiomena

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi.
  2. Lusikoi kondensoitu maitotiiviste ja ranskankerma tehosekoittimenkulhoon. Leikkaa granaattiomena neljään lohkoon ja kaavi punaiset siemenet tehosekoittimeen. Pyöräytä seos tasaiseksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto granaattiomenaseoksen joukkoon.
  3. Kuumenna limetin mehu. Sulata liivatelehdet mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana moussen joukkoon. Nosta kylmään 3–4 tunniksi, jotta moussen rakenne hieman jähmettyy.
  4. Pursota moussea annosmaljoihin. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Vinkkejä!

  • Jos haluat käyttää moussea juustokakun tapaan täytteenä, sulata yhteensä 4 liivatelehteä 3 ruokalusikalliseen limetin mehua.
  • Granaattiomenan siemenet voi korvata 1 desilitralla marjoja.
  • Kondensoidun maidon voi korvata 2 desilitralla valmista, paksua kinuskikastiketta. Tällöin moussesta tulee huomattavan makea.

Kommentit (0)