Resepti Marja Samuli Kuva Sami Repo
Coleslaw tuo ateriaan rapsakkuutta.
Coleslaw tuo ateriaan rapsakkuutta.

Kaali sopii myös joulupöytään.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Karpaloinen omena-coleslaw

Ainekset

250
g
valkokaalia
1
iso hapan omena
2
rkl
sitruunan mehua
4-5
kuivattua, pehmeää, kivetöntä taatelia
1
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
korintteja
1 ½
dl
majoneesia (esim. Heinz)
2-3
rkl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Viipaloi omena ohueksi joukkoon. Purista sitruunan mehu päälle.
  2. Viipaloi taatelit joukkoon. Lisää karpalot ja korintit.
  3. Yhdistä majoneesi ja kerma kupissa ja sekoita salaattiin. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Ihanissa filorullissa maistuvat tahini, yrtit ja kasvikset. Kasta appelsiinihummukseen ja haukkaa.
Ihanissa filorullissa maistuvat tahini, yrtit ja kasvikset. Kasta appelsiinihummukseen ja haukkaa.

Hummus saa raikkaan säväyksen appelsiinin kuoresta ja rapeissa filorullissa on runsaasti tuoreita yrttejä. 

Annoksia
36 kpl rullia 6 annosta hummusta
Valmistusaika
1 t rullat 10 min hummus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvisfilorullat ja appelsiinihummus

Ainekset

Kasvisfilorullat
1
pkt (450 g)
filotaikinalevyjä (Kanaki)
noin 1
dl
oliiviöljyä
Täyte
500
g
porkkanoita
1
iso (400 g)
purjo
3
valkosipulinkynttä
1
tl
jauhettua korianteria
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
vaaleaa siirappia
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
tahinia
½
tl
mustapippuria
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
korianteria
Pinnalle
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Appelsiinihummus
2
prk (à 290/175 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
tahinia
2
tl
(luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
½
tl
kanelia
½
tl
½ suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¾–1
dl
appelsiinin mehua
2
rkl
oliiviöljyä
Pinnalle
1
appelsiini
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus kanelia ja mustapippuria

Työvaiheet

Kasvisfilorullat

  1. Anna filotaikinan sulaa pakkauksessaan huoneenlämmössä muutama tunti tai jääkaapissa yön yli.
  2. Valmista täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjot. Hienonna valkosipulit.
  3. Kiehauta jauhettu korianteri öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset. Paista melko kovalla lämmöllä ahkerasti käännellen noin viisi minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät. Lisää soijakastike, siirappi, sitruunamehu, tahini ja mustapippuri. Kääntele sekaisin ja tarkista maku. Nosta liedeltä.
  4. Hienonna lehtipersilja ja korianteri. Lisää ne täytteeseen. Anna jäähtyä.
  5. Avaa filotaikinapaketti ja nosta yksi taikina-arkki työlaudalle. Sivele se kevyesti öljyllä. Lisää päälle toinen taikina-arkki ja sivele öljyllä. Levitä päälle kolmas taikina-arkki.
  6. Jaa kerrosteltu levy yhdeksään palaan. Lisää joka neliölle ruokalusikallinen täytettä. Nosta taikinaneliön kulmat täytteen päälle ja kääri rullaksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille.
  7. Jatka,  kunnes kaikki taikinalevyt ja täyte on käytetty. Annostele täytettä maltillisesti, jotta se riittää kaikkiin rulliin. Paista kaikki rullat samalla pellillä.
  8. Sivele taikinarullat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Jos teet rullat etukäteen, säilytä ne jääkaapissa. Ennen tarjoilua nosta rullat pellillä kylmään uuniin ja nosta lämpö 200 asteeseen. Lämmitä, kunnes rullat ovat rapeita.

Appelsiinihummus

  1. Huuhdo kikherneet. Kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää tahini, appelsiininkuoriraaste ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää appelsiinimehu ja oliiviöljy. Jatka sekoittamista, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku. Levitä hummus laakealle vadille aaltoilevasti.
  3. Kuori appelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi ja puolita palat halutessasi.
  4. Pirskota hummuksen päälle oliiviöljyä. Lisää appelsiinit ja koristele ripauksella mausteita.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Panu Pälviä
Aprikoosit ja mantelit koristavat tämän pääsiäismunan.
Aprikoosit ja mantelit koristavat tämän pääsiäismunan.

Leivo iki-ihana rahkapiirakka pellille pääsiäismunan muotoon. Appelsiinimehusta syntyy raikas piiraspohja, ja täytteessä yllättää smetana. 

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-rahkapiirakka

Ainekset

dl
appelsiinimehua
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
valkuainen
noin 7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
75
g
voita huoneenlämpöisenä
Rahkatäyte
1
prk (200 g)
appelsiinirahkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
muna
1
prk (410/240 g)
säilykeaprikooseja
Pinnalle
1
keltuainen
½
dl
kokonaisia manteleita karkeasti rouhittuina

Työvaiheet

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, valkuainen ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan odottaa liinalla peitettynä noin 10 minuuttia, kunnes se kuplii.
  2. Sekoita joukkoon suola. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Lisää lopuksi pehmeä voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
  3. Ota noin neljäsosa taikinasta sivuun. Kumoa loppu taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Taputtele se munanmuotoiseksi levyksi, jonka reunat ovat hieman muuta levyä korkeammat. Peitä levy kevyesti liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
  4. Taputtele loppu taikina hyvin jauhotetulla alustalla levyksi ja anna kohota. Leikkaa levy taikinapyörällä noin kaksi senttiä leveiksi nauhoiksi. Leikkaa nauhat viiden sentin paloiksi.
  5. Voitele keltuaisella sekä pohjataikinan reunat että pinnalle tulevat koristepalat. Jos paloja on paljon, saatat tarvita voiteluun enemmän kuin yhden keltuaisen.
  6. Valmista piiraan täyte. Sekoita rahka, smetana, sokerit ja muna keskenään. Levitä seos kohonneen taikinan päälle. Nostele taikinakaistaleet pinnalle siksak-kuvioiksi.
  7. Valuta aprikoosit liemestään. Nostele ne varovasti täytteen päälle. Ripottele taikinareunojen ja -koristeiden päälle mantelit.
  8. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Satu Kemppainen
Pääsiäisen hauskimmalla suklaalla on silmät. Haukkaa, jos raaskit!
Pääsiäisen hauskimmalla suklaalla on silmät. Haukkaa, jos raaskit!

Tämän rairuohon ehtii kylvää vielä viime tingassa. Pupunaamojen taiteilu sopii myös lapsille.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Unohtuiko rairuoho? Ei hätää, vihreä pupusuklaa käy viime hetken pääsiäisruohosta

Ainekset

200
g
valkosuklaata
noin ½
tl
geelimäistä vihreää elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
16–18
amerikanpastillia
vihreitä ja värikkäitä nonparelleja
elintarvikekynä

Työvaiheet

  1. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa. Lisää geeliväri ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä suklaa leivinpaperin päälle muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Lisää päälle puolet amerikanpastilleista tasaisin välein pupujen naamoiksi. Puolita loput pastillit ja asettele ne pupujen korviksi.
  4. Ripottele päälle koristerakeita.
  5. Nosta valkosuklaalevy jääkaappiin. Taittele jähmettynyt levy käsin reiluiksi paloiksi.
  6. Piirrä pupuille elintarvikekynällä silmät, kuono ja viikset.

Vinkki! Elintarvikekyniä myydään leivonta- ja keittiötarvikeliikkeissä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Panu Pälviä
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.
Italialainen panzanella eli leipäsalaatti ei kaipaa lisukkeita, sillä siinä on sekä ihanan pehmeitä että rouskuteltavia kohtia.

Uuni kuumaksi! Voit latoa pellille aineksia sitä mukaa, kun saat ne valmisteltua. Kuluu reilu vartti ja lautasilla on lämmin salaatti, jossa maalaisleipä on imaissut mahtimakuja kauden parhaista voimaruoka-aineksista.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-panzanella-salaatti

Ainekset

1
(250 g)
paistovalmis ciabatta-leipä
2
rkl
öljyä
Papu-porkkanaseos
1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
½
tl
suolaa
½
tl
chilimausteseosta
1
prk (170 g)
kypsiä valkopapuja
2
porkkanaa
½
dl
siemensekoitusta
Lisäksi
1
ps (70 g)
babypinaattia
2
klementiiniä tai mandariinia
1
rkl
öljyä
Lopuksi
1
klementiinin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa ciabatta ohuiksi viipaleiksi. Levitä palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
  2. Sekoita sillä aikaa kulhossa öljy ja mausteet. Valuta ja huuhdo pavut. Pyöräytä ne mausteöljyyn. Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä kiharoiksi joukkoon. Pyöräytä sekaisin.
  3. Levitä porkkana-papuseos leipien päälle pellille. Ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 10 minuuttia.
  4. Huuhdo ja kuivaa sillä aikaa pinaatit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Nosta pelti uunista ja levitä pinaatit ja klementiinit ainesten päälle. Pirskota päälle öljyä. Paahda uunin ylätasolla pari minuuttia.
  5. Nostele salaatti pelliltä isolle vadille tai kulhoon kerroksittain. Purista päälle klementiinin mehu. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (1)

Natalia

 Các góc quan trọng, tuy nhiên, có thể được tìm thấy trong phòng chat hoặc Gmail trên http://tuttut.org/ , executado pela Microsoft, trở lại hoặc Gmail hoặc dịch vụ email maus usado no mundo. Tính đến tháng 7 năm 2011, Microsoft cho biết http://tuttut.org/tinha 360 milhões de usuários. Empresa vui mừng thông báo rằng nó đã được cấp một hợp đồng.