
Viinimarjat kypsyvät ja kirsikat punertuvat kovaa kyytiä. Toteuta unelmasi oman marjamehun keittämisestä näitä ohjeita seuraten.
Mehun keittäminen on helppoa - katso selkeä ohje
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhdo ja puhdista marjat ja hedelmät. Voit sekoittaa samaan mehuun useampia eri lajeja.
-
Täytä mehustimen alaosa vedellä.
-
Nosta mehumaija liedelle kuumenemaan.
-
Pane mehumaijan rei'itettyyn osaan marjat, pilkotut omenat tai kirsikat ja sokeri kerroksittain niin, että alimmaiseen ja päällimmäiseen kerrokseen tulee marjoja tai muuta mehustamaasi. Sulje kansi.
-
Anna pohjakattilassa olevan veden kiehua koko mehustamisen ajan.
-
Valuta noin 20 minuutin kuluttua keräysastiaan ensimmäinen neste-erä. Kaada se takaisin marjojen päälle.
-
Mehusta marjoja vielä noin 40 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet.
-
Valuta mehu kookkaaseen kattilaan ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
-
Pullota mehu puhtaisiin pulloihin niin, että pullot täyttyvät kaulaa myöten. Sulje ne heti puhtailla korkeilla. Kun mehu jäähtyy, sen tilavuus pienenee ja pulloon syntyy tyhjiö.
-
Nosta jäähtyneet pullot viileään ja pimeään säilytystä varten. Voit myös pakastaa mehun jäähtyneenä rasioissa. Muista jättää rasioihin laajenemisvara.
Vinkki! Jos marjamehu hyytyy pullojen sisään, syy voi olla liian pitkä keittoaika, liian pieni veden määrä tai liian pektiinipitoiset marjat. Hyytyneen mehun saat pulloista ulos kuumentamalla niitä kuumassa vedessä.
Kumoa kuumennettu mehu pulloista kattilaan ja lisää sekaan noin neljä desilitraa vettä mehulitraa kohti. Lisää myös hiukan säilöntäainetta ja anna kiehahtaa sekoittaen. Pullota mehu uudelleen kuumana.
Kiehautan mehun sokerin kanssa ennen pullottamista.