Kaksi supersankaria, mustaherukka ja inkivääri, yhdistävät voimansa flunssaa vastaan.
Mustaherukka-inkiväärimehu
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja huuhtele marjat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Voit säästää pienen palan pullotusta varten.
- Yhdistä kattilassa vesi, marjat ja inkivääri.
- Keitä hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Voit pusertaa marjoja kattilan reunoja vasten keittämisen aikana.
- Siivilöi mehu tiheän siivilän tai kaksinkertaisen harsokankaan läpi. Jos haluat kirkkaamman mehun, käytä harsokangasta.
- Kaada mehu takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.
- Pullota mehu huolellisesti pestyihin ja desinfioituihin lasipulloihin ja sulje korkit. Säilytä mehupullot kylmässä.
Vinkki! Jos haluat mehuun reippaasti inkiväärin makua, lisää pulloihin vielä muutama ohut siivu tuoretta inkivääriä.