OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Kaksi supersankaria, mustaherukka ja inkivääri, yhdistävät voimansa flunssaa vastaan.

Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustaherukka-inkiväärimehu

Ainekset

4
l
(2 kg) mustaherukoita
1
iso pala
(100–150 g) inkivääriä
2
l
vettä
6-7
dl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja huuhtele marjat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Voit säästää pienen palan pullotusta varten.
  2. Yhdistä kattilassa vesi, marjat ja inkivääri.
  3. Keitä hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Voit pusertaa marjoja kattilan reunoja vasten keittämisen aikana.
  4. Siivilöi mehu tiheän siivilän tai kaksinkertaisen harsokankaan läpi. Jos haluat kirkkaamman mehun, käytä harsokangasta.
  5. Kaada mehu takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta ja kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.
  6. Pullota mehu huolellisesti pestyihin ja desinfioituihin lasipulloihin ja sulje korkit. Säilytä mehupullot kylmässä.

Vinkki! Jos haluat mehuun reippaasti inkiväärin makua, lisää pulloihin vielä muutama ohut siivu tuoretta inkivääriä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti
Kanelitanko on kätevä lusikka.
Kanelitanko on kätevä lusikka.

Kupillinen kuumaa juomaa lämmittää niin mielen, kielen kuin kylmät sormetkin. 

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkikaakao

Ainekset

1
l
täysmaitoa
6
rkl
kaakaojauhetta
4
rkl
pieniä vaahtokarkkeja
4
kanelitankoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kattilassa, sekoita kaakaojauhe. Laita lusikallinen vaahtokarkkia mukeihin, kaada kaakao päälle ja nauti. Jos vaahtokarkit ovat suuria, voit pilkkoa ne pienemmiksi. Koristele juoma kanelitangolla.

Kommentit (0)

Resepti Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen
Piparminttukaakao hurmaa minttusuklaan ystävän.
Piparminttukaakao hurmaa minttusuklaan ystävän.

Kuuma piparmintulla ja suklaalla maustettu kaakao lämmittää mukavasti kylmänä päivänä.

Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparminttukaakao

Ainekset

2
isoa piparminttutankoa
½
dl
tummaa suklaata
7
dl
vaniljanmakuista soijajuomaa
2
rkl
täyteläistä kaakaojauhetta
2
pientä piparminttutankoa

Työvaiheet

  1. Murenna isot piparminttutangot ja suklaa. Lämmitä soijajuoma kuumaksi. Vatkaa sekaan kaakaojauhe. Lisää piparminttumurske ja hämmennä, kunnes piparminttu on sulanut.
  2. Ota kattila liedeltä, lisää suklaarouhe ja anna sen sulaa.
  3. Nauti kuumana ja tarjoile pienen piparminttutangon kera.

Kommentit (0)

Teksti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Pakasta hedelmät maukkaiksi jääpaloiksi. Kohmeiset hedelmät viilentävät juoman hauskemmin ja antavat makua, kun niitä painelee lusikalla.
Pakasta hedelmät maukkaiksi jääpaloiksi. Kohmeiset hedelmät viilentävät juoman hauskemmin ja antavat makua, kun niitä painelee lusikalla.

Soseuta sesongin hedelmistä mahtava mocktail eli alkoholiton drinkki mojiton hengessä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmocktail

Ainekset

1
(1 kg)
ananas
2
limettiä
2
rkl
ruokokidesokeria
1
dl
mintunlehtiä
6
dl
ananastäysmehua
noin 4 dl
kivennäisvettä
Lisäksi
paloiteltuja kauden hedelmiä: appelsiinia, veriappelsiinia, limettiä, ananasta ja/tai sharonhedelmää
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ananaksen hattu irti. Halkaise ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot. 
  2. Pese limetit harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi. 
  3. Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle. Kiepauta kelmu laudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  4. Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet. 
  5. Murskaa aineksia kevyesti ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, niin ne antavat makua.
  6. Kaada päälle ananasmehu ja kivennäisvesi. Koristele mintulla ja pudottele laseihin paloiteltuja kauden hedelmiä sattumiksi. 
  7. Tarjoa heti. 

Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla ja anna juomalasille trendikäs ananastukka!
 

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Tarjoile glögiä pienten suolaisten palojen seurana.
Tarjoile glögiä pienten suolaisten palojen seurana.

Appelsiini ja sitruuna antavat glögille mahtavan säväyksen.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen sitrusglögi

Ainekset

3
(luomu)appelsiinia
3
limettiä
1
(luomu)sitruunan kuori
3
dl
vettä
1 ½
dl
muscovadosokeria
2
kanelitankoa
10
kokonaista neilikkaa
1
plo (7 ½ dl)
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Huuhdo sitrushedelmät ja raasta kahden appelsiinin ja kahden limen kuoret kattilaan. Jätä loput hedelmät koristeluun. Purista raastetuista hedelmistä mehut kattilaan. Lisää päälle vesi, sokeri ja mausteet.
  2. Keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi mausteet pois. Lisää viini ja kuumenna höyryäväksi. Jaa glögi mukeihin ja korista hedelmälohkoilla.

Kommentit (0)